Musikerförbundet

08-587 060 00 | Webbmejl  |  Kontakt  | MobilvyLänkar  |  Pressrum  |

MINA SIDOR

Du är här: Hem FÖRETAGSSERVICE

fredag24 maj 2024

Företagsservice – för medlemmar med enskild firma

Om du är företagare med enskild firma kan du vara medlem i Musikerförbundet och få tillgång till tjänsten Företagsservice.

Som företagsmedlem (F-medlem) har du samma rättigheter och skyldigheter som andra medlemmar i förbundet, men med fördelen att du kan dra av serviceavgiften till Företagsservice i din rörelse.

Dessutom kan du teckna en speciell företagsförsäkring (läs mer längre ner) och andra förmånliga försäkringar till din verksamhet. I avgiften ingår även en rättsskyddsförsäkring.

 

Avgiften för F-medlemskap

Avgiften är uppdelad i två delar:

  1. Medlemsavgift till Musikerförbundet – 155 kr/mån.
    Du får komplett medlemsservice, inklusive Olycksfallsförsäkring heltid med efterlevandeskydd (40 000 kr) fram till den månad du fyller 67 år, samt Ansvarsförsäkring.
  2. Avgift till Företagsservice – 188 kr/mån.
    Kostnaden är avdragsgill i näringsverksamheten (moms tillkommer). En del av avgiften består av en obligatorisk rättsskyddsförsäkring på 23 kr/mån.

 

Bli F-medlemOm du redan är medlem i Musikerförbundet

Fyll i en ansökan online här. Välj Bli medlem > Jag vill bli F-medlem > Jag är redan medlem i Musikerförbundet och vill nu ansluta mig till Företagsservice.

Om du hellre vill printa ut en ansökan och skicka med post kan du ladda ned en blankett för ansökan om anslutning till Företagsservice (pdf).
Om du inte är medlem i Musikerförbundet sedan tidigare

Fyll i en ansökan online här. Välj Bli medlem > Jag vill bli F-medlem > Jag är inte redan medlem i Musikerförbundet.

Om du vill ansöka på papper fyller du både i den vanliga medlemsansökan för F-medlemskap (pdf) och en blankett för ansökan om anslutning till Företagsservice (pdf) och skickar till oss.
Om du vill betala med autogiro i framtiden och därigenom spara 35 kr/faktura behöver du göra en medgivan för medlemsavgiften och en för serviceavgiften. Skriv ut blanketterna nedan och posta till oss.

Medgivande om autogiro för medlemsavgiften (pdf)
Medgivande om autogiro för serviceavgiften (pdf)

 

Företagsförsäkring för enskild firma

Vi erbjuder den förmånliga Företagsförsäkringen tillsammans med Folksam. En stor fördel är att du kan välja försäkringsbelopp redan från 100.000 kronor vilket ger en låg premie. Dessutom är självrisken för egendom kraftigt reducerad till endast 10 procent av basbeloppet. Premien är självklart avdragsgill i firman.

Läs mer om försäkringen här (pdf).

 

Premien

Premiens storlek beror på vilket försäkringsbelopp du väljer.

Försäkringsbelopp

Premie

Skyddsklass

100 000 kr

1 500 kr

2

250 000 kr

2 100 kr

2

500 000 kr

3 900 kr

3

750 000 kr

4 800 kr

3

1 000 000 kr

6 000 kr

3

 

Teckna Företagsförsäkring för enskild firma genom att fylla i en blankett (pdf) och mejla den till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Erbjudande: Du får tre månader utan kostnad vid nyteckning av helår.

 

Juridisk service

Företagsservice erbjuder dig juridisk service till kraftigt reducerade priser (995 kr/timme) ifall ditt företag skulle hamna i en tvist som inte omfattas av ditt medlemskap.

 

Företagssupport

Som egenföretagare måste du själv se till att få ett rimligt försäkringsskydd. Musikerförbundet ger information och tips om vilka försäkringar som behövs för dig och din enskilda firma. Du kan även få råd och tips om F-skatt, deklaration, moms, löne- och villkorsfrågor samt kollektiv- och branschavtal. 

Kontakta oss för mer information.

 

 

 

Få vårt nyhetsbrev

captcha

Följ oss

Håll dig uppdaterad med det senaste från vårt nätverk.

 

FacebookTwitter

S

 

 

 

 

 

 

Om Musikerförbundet

Vi är fackförbundet för dig som jobbar med musik. Genom facklig och politisk kamp förbättrar vi våra medlemmars upphovs- och arbetsrättsliga villkor och verkar för att musiker och artister ska få en rättvis del av det ekonomiska värde de skapar i samhället.

 

 

 

 

 

 

 

 

Om webbsidan