Musikerförbundet

08-587 060 00 | Webbmejl  |  Kontakt  | MobilvyLänkar  |  Pressrum  |

MINA SIDOR

Du är här: Hem MEDLEMSSERVICE Försäkringar Försäkringar för företagare

fredag24 maj 2024

Försäkringar för företagare

Genom medlemskapet i Musikerförbundet kan du teckna en försäkring speciellt anpassad för företagare. Den täcker arbetsutrustning (till exempel instrument, datorer och mixerbord), stöld, brand, jobbresor med mera. Vilken företagsförsäkring du ska välja beror på vilken bolagsform du har.

 

Varför ska du teckna en företagsförsäkring?

Även om du jobbar hemifrån behövs en företagsförsäkring. Hemförsäkringen skyddar nämligen inte arbetsredskap eller arbetsmaterial även om du arbetar i bostaden. En hemförsäkring gäller inte heller när du gör resor i jobbet.

Vi har en försäkring för dig med enskild firma och en för dig som driver ditt företag i en annan bolagsform, till exempel aktiebolag och handelsbolag. Båda omfattar:

  • Egendomsförsäkring
  • Avbrotts- och extrakostnadsförsäkring
  • Ansvarsförsäkring
  • Rättsskyddsförsäkring
  • Tjänstereseförsäkring
  • Krisförsäkring

Försäkringspremien är avdragsgill i företaget.

 

 

Företagsförsäkring för enskild firma

Vi erbjuder den förmånliga Företagsförsäkringen tillsammans med Folksam. En stor fördel är att du kan välja försäkringsbelopp redan från 100.000 kronor vilket ger en låg premie. Dessutom är självrisken för egendom kraftigt reducerad till endast 10 procent av basbeloppet. Premien är självklart avdragsgill i firman.

 

Premien

Premiens storlek beror på vilket försäkringsbelopp du väljer. Kontakta en auktoriserad låssmed om du är osäker på skyddskraven för din lokal.

Försäkringsbelopp Premie Skyddsklass
100 000 kr 1 500 kr 1 eller 2
250 000 kr 2 100 kr 2
500 000 kr 3 900 kr 2
750 000 kr 4 800 kr 3
1 000 000 kr 6 000 kr 3

 

Teckna Företagsförsäkring för enskild firma genom att fylla i en blankett (pdf) och mejla den till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Erbjudande: Du får tre månader utan kostnad vid nyteckning av helår.

 

 

Studio- och musikerföretagsförsäkring

Om du driver ditt företag i en annan bolagsform än enskild firma (till exempel aktiebolag och handelsbolag) kan du som studioägare eller musikerföretagare teckna en försäkring speciellt anpassad för ditt företag. Den är för dig som bedriver näringsverksamhet som juridisk person och som har max fem verksamma (inklusive ägare).

 

PREMIEN

Premiens storlek beror på vilket försäkringsbelopp du väljer. Kontakta en auktoriserad låssmed om du är osäker på skyddskraven för din lokal.

Försäkringsbelopp Premien Skyddsklass
250 000 kr 3 200 kr 2
500 000 kr 4 200 kr 2
750 000 kr 5 500 kr 3
1 000 000 kr 6 600 kr 3

 

Teckna Studio- och musikerföretagsförsäkring genom att fylla i en blankett (pdf) och mejla den till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. . Spara ifylld blankett på datorn för framtida uppdateringar.

 

Skada

Råkar du ut för en skada ska du anmäla den så snart som möjligt till Musikerförbundet som skickar dig en anmälan. Anmälan måste skickas in till Folksam senast inom sex månader annars faller rätten till ersättning.

Anmäl dessutom till polisen om du råkat ut för stöld eller blivit överfallen.

 

 

Instrumentförsäkring för företagare

Som yrkesverksam företagare inom musikbranschen behöver du en försäkring om instrument eller andra tillbehör skadas eller blir stulna. Musikerförbundets medlemmar kan teckna en sådan för företagets instrument till en förmånlig premie.

Försäkringen gäller i hela världen och omfattar skador som uppstår på grund av:

  • Plötslig och oförutsedd händelse
  • Stöld
  • Brand- och vattenskador
  • Transportskador

 

Teckna instrumentförsäkring genom att fylla i en blankett (pdf) och mejla den till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. . Spara ifylld blankett på datorn för framtida uppdateringar.

 

Premien

Försäkringspremien baseras på marknadsvärdet på dina instrument – alltså vad sakerna är värda idag i sitt befintliga skick. Marknadsvärdet kan vara mer eller mindre än vad du betalade för instrumenten och är alltså inte nypriset.

 

Skada

Råkar du ut för en skada ska du anmäla den så snart som möjligt till Musikerförbundet som skickar dig en anmälan. Anmälan måste skickas in till Folksam senast inom sex månader, annars faller rätten till ersättning.

Anmäl dessutom till polisen om du råkat ut för stöld eller blivit överfallen.

 

 

Företagares egen försäkring

Som företagare omfattas du inte av samma skydd som anställda med kollektivavtal. Du kan stärka ditt eget skydd genom att teckna Företagares egen försäkring genom Fora för att få arbetsskadeförsäkring, tjänstepension, sjukförsäkring och livförsäkring motsvarande kollektivavtal.

Först tecknar du ett grundavtal för att få en arbetsskadeförsäkring (TFA).

Premien är 450 kronor per år (avdragsgill i rörelsen) och ger ett automatiskt ett skydd vid arbetsskada som gäller för dig själv och make, maka eller registrerade partner som också är verksamma i företaget.

Du kan sedan lägga till de övriga delarna i Företagares egen försäkring, till exempel tjänstepension och avtalsgrupplivförsäkring, till en premie som beräknas på din lön.

 

 

 

 

Få vårt nyhetsbrev

captcha

Följ oss

Håll dig uppdaterad med det senaste från vårt nätverk.

 

FacebookTwitter

S

 

 

 

 

 

 

Om Musikerförbundet

Vi är fackförbundet för dig som jobbar med musik. Genom facklig och politisk kamp förbättrar vi våra medlemmars upphovs- och arbetsrättsliga villkor och verkar för att musiker och artister ska få en rättvis del av det ekonomiska värde de skapar i samhället.

 

 

 

 

 

 

 

 

Om webbsidan