Musikerförbundet

08-587 060 00 | Webbmejl  |  Kontakt  | MobilvyLänkar  |  Pressrum  |

MINA SIDOR

Du är här: Hem MEDLEMSSERVICE Om Medlemsservice

fredag24 maj 2024

Om Medlemsservice

 

En av de största fördelarna med ditt medlemskap i Musikerförbundet är kostnadsfri rådgivning.

  • Du får vägledning och juridisk hjälp när du ska teckna skivkontrakt och andra musikbranschavtal. (Särskilda regler gäller om du vill ha hjälp med avtal mot en annan artist eller upphovsperson.)
  • Vi ger råd i frågor kring kollektivavtal och arbetsrätt.
  • Musikerförbundet kan hjälpa dig om du hamnar i en tvist med arbetsgivaren/arrangören. Våra ombudsmän kan även bedöma om du behöver rättshjälp.

Om uppdragsgivaren vill att du fakturerar för spelningen kan du anlita Musikerförbundets faktureringsservice (AMA) och fakturera utan att ha företag.

I medlemskapet ingår olycksfallsförsäking, ansvarsförsäkring och kollektivavtalsförsäkringar. Du har även möjlighet att teckna förmånliga försäkringar, bland annat för din studio och instrument.

Med Musikerkortet, ditt medlemsbevis, får du tillgång till en mängd förmåner, rabatter och erbjudanden på allt från studiotid och instrument till bensin och semesterresor.

Du får avgiftsfria passertillstånd när du spelar i Norge och Åland och slipper alltså betala tull för utrustning och instrument.

Om du är upphovsperson kan du skydda din musik gratis hos oss.

Du får en fri prenumeration på medlemstidningen Musikern.

 

Mer information om vad Medlemsservice erbjuder hittar du i menyn ovan.

 

08-587 060 00 – Medlemsservice direkt Nå din ombudsman eller handläggare via kansliets växel: mån-tors kl. 10–12 och 13–15.
Mejl: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (Uppge personnummer eller medlemsnummer om du mejlar.)

 

 

Få vårt nyhetsbrev

captcha

Följ oss

Håll dig uppdaterad med det senaste från vårt nätverk.

 

FacebookTwitter

S

 

 

 

 

 

 

Om Musikerförbundet

Vi är fackförbundet för dig som jobbar med musik. Genom facklig och politisk kamp förbättrar vi våra medlemmars upphovs- och arbetsrättsliga villkor och verkar för att musiker och artister ska få en rättvis del av det ekonomiska värde de skapar i samhället.

 

 

 

 

 

 

 

 

Om webbsidan