Musikerförbundet

08-587 060 00 | Webbmejl  |  Kontakt  | MobilvyLänkar  |  Pressrum  |

MINA SIDOR

Du är här: Hem MEDLEMSSERVICE Fler medlemsförmåner Passertillstånd

fredag24 maj 2024

Passertillstånd

 

Som medlem i Musikerförbundet får du avgiftsfritt passertillstånd (carnet) till Norge och Åland. Detta innebär att du slipper tullavgiften för utrustning och instrument.

 

Så skaffar du passertillstånd

Du skaffar till tillstånd genom att fylla i en ansökan och mejla den till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. . Ladda ned ansökningsblanketten här.

För att säkerställa att handläggningen hinns med ska du helst skicka in ansökan tre veckor innan spelningen. Akuta fall kan vi oftast lösa men för säkerhets skull, var ute i god tid.

Om du har frågor, mejla vår passertillståndshandläggare Rune Liedström: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

 

Vem kan få passertillstånd?

Alla medlemmar i kategori A, D och F har rätt till passertillstånd.

Passertillstånd ges enbart till orkestrar/band där samtliga medlemmar är med i Musikerförbundet.

Om någon enstaka musiker inte är medlem kan vi göra ett undantag och utfärda passertillstånd om orkester-/bandledaren ser till att musikern blir medlem i Musikerförbundet i snar anslutning till utfärdandet. För att få passertillstånd igen i framtiden krävs att samtliga är med i förbundet.

 

 

 

 

 

 

 

Få vårt nyhetsbrev

captcha

Följ oss

Håll dig uppdaterad med det senaste från vårt nätverk.

 

FacebookTwitter

S

 

 

 

 

 

 

Om Musikerförbundet

Vi är fackförbundet för dig som jobbar med musik. Genom facklig och politisk kamp förbättrar vi våra medlemmars upphovs- och arbetsrättsliga villkor och verkar för att musiker och artister ska få en rättvis del av det ekonomiska värde de skapar i samhället.

 

 

 

 

 

 

 

 

Om webbsidan