Musikerförbundet

08-587 060 00 | Webbmejl  |  Kontakt  | MobilvyLänkar  |  Pressrum  |

MINA SIDOR

Du är här: Hem AKTUELLT Sök J:son-stipendiet 2017

fredag24 maj 2024

AKTUELLT

Sök J:son-stipendiet 2017

Json Lindh

Varje år delas J:son-stipendiet ut till en ung instrumentalist och kompositör som arbetar genreöverskridande i Björn J:son Lindhs anda. Syftet är att stödja och främja mottagarens fortsatta musikaliska utveckling.

Det allra första stipendiet delades ut 2015 till munspelaren Filip Jers. 2016 gick det till gitarristen Emmanuel Hailemariam. Nu är det dags för årets val.

Information om hur man söker stipendiet finns här. Ansökningsperioden löper från 1 till 30 september.

Stipendiet delas ut av Björn J:son Lindhs minnesfond som Musikerförbundet är med och förvaltar.

 

Om Björn J:son Lindh

Björn J:son Lindh är en av våra mest folkkära musiker och låtskrivare. 1973 tog han examen från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och gick vidare till en framgångsrik bana som flöjtist, pianist och inte minst kompositör med låttitlar som "Brusa högre lilla å" och "Härifrån till evigheten". Han skrev även åt andra och skapade musik till tv och film, bland annat Mannen på taket och Jägarna.

Vid Björn J:son Lindhs bortgång instiftades en minnesfond med ändamålet att varje år dela ut ett stipendium till en ung kompositör och musiker med samma genreöverskridande inriktning som han. Utdelningen sker i samband med Janne Schaffers årliga julkonsert.

 

Få vårt nyhetsbrev

captcha

Följ oss

Håll dig uppdaterad med det senaste från vårt nätverk.

 

FacebookTwitter

S

 

 

 

 

 

 

Om Musikerförbundet

Vi är fackförbundet för dig som jobbar med musik. Genom facklig och politisk kamp förbättrar vi våra medlemmars upphovs- och arbetsrättsliga villkor och verkar för att musiker och artister ska få en rättvis del av det ekonomiska värde de skapar i samhället.

 

 

 

 

 

 

 

 

Om webbsidan